Rohda Raalte-trainer Kick Maatman zal voorafgaand aan het seizoen hebben getekend, voor het aantal behaalde punten (50) die men uiteindelijk haalde. Het weggaan van enkele belangrijke krachten en het inpassen van nieuwe jonge spelers zorgde voor genoeg uitdaging bij Maatman. Een uitdaging die verrassend goed ging. Rond de winterstop stonden de Rood-Gelen aan kop van de Hoofdklasse C. Toch was er op het moment dat de prijzen werden verdeeld, aan het einde van het seizoen, geen prijs voor de Raaltenaren. 

In een interview met Total Sportreport blikt Maatman terug op het afgelopen seizoen. “Het is ruimschoots gelukt om nieuwe jongens in te passen, onze doelstelling hebben we dan ook dik behaald. Alleen er had nog wel meer in gezeten”, vertelt de oefenmeester. Maatman is ook kritisch op bepalende spelers: “In beslissende fases hebben onze vaste waardes zich niet van hun beste kant laten zien.”

Op slechts vier punten van kampioen Be Quick 1887 eindigde Rohda Raalte knap op een derde plaats, toch won men geen periodetitel waardoor de nacompetitie werd misgelopen. In het bekertoernooi schopte Rohda het tot de halve finale, waarna De Treffers (2-2) na strafschoppen de betere was. Gelukkig hield men aan deze halve finale-plek wel een ’ticket’ over voor de landelijke KNVB-beker voor komend seizoen.

Beluister het gehele interview met Rohda Raalte-trainer Kick Maatman op:

http://t-sportreport.nl/zondag-top-hoofdklasse/rohda-raalte