Maaskant en Koorman moeten GA Eagles redden

Trainer Robert Maaskant (foto, midden) moet GA Eagles in de Eredivisie proberen te houden. De ervaren oefenmeester tekende vanochtend een contract tot het einde van het seizoen. Maaskant trainde in een verleden eerder GA Eagles. Marco Koorman vervangt assistent-trainer Decheiver. Laatstgenoemde verraste de rood-gelen gisteravond onaangenaam.

De club uit Deventer was onaangenaam verrast door de mededeling van assistent-trainer Decheiver. Hij gaf gisteravond te kennen in de media dat zijn rol komende zomer zal stoppen. Decheiver, tevens trainer van de O-19 selectie, is vanwege het creƫren van onnodige onrust door de Deventer club direct uit zijn assistent-rol gezet. De huidige trainer van de beloften Marco Koorman zal hem vervangen.

Maaskant (48) stond in een verleden bekend als ‘kroonprins’ van het Nederlandse trainersgilde. De loopbaan die daarop volgde bleek iets minder glansrijk dan hem aanvankelijk was voorgeschreven. Onder andere via GA Eagles, RBC, Willem II, FC Groningen en NAC Breda belandde Maaskant ook voor buitenlandse avonturen in Wit-Rusland, Polen en Amerika. In 2015 stopte zijn tot vandaag laatste klus bij NAC Breda. Nadat Hans de Koning afgelopen dinsdag werd ontslagen in Deventer moeten Maaskant en Koorman de hekkensluiter voor het onheil behoeden.

Maandag zal Maaskant voor het eerst een training leiden in Deventer.

Foto: Johan Wolff