Na het teleurstellende verlies van vorig week thuis tegen EDON (1-3), was Nieuwleusen-trainer Alex Booij in de rust tegen SC Lutten opnieuw niet tevreden over zijn ploeg. ‘In de rust hebben de jongens elkaar ook goed aangesproken. We hebben in de tweede helft meer pit en lef getoond. Uiteindelijk maken we na een 2-0 achterstand bij rust, toch nog de 2-2 in de slotminuten. Dat is wel een opsteker.’

Nieuwleusen had de ‘flow’ na de winterstop te pakken. De ploeg van Booij begon met drie overwinningen en leek de middenmoot van 3C binnen te stormen. Na een nederlaag en een gelijkspel is de ploeg nu terug te vinden op een negende plaats. Gevaarlijk want de elfde plaats (nacompetitie) is slechts drie punten weg.

In Lutten hadden de oranje-zwarten vandaag in de eerste helft weinig in te brengen. ‘Er wou niks lukken in de eerste helft. Lutten heeft vier goede kansen gehad, waarvan men er twee scoorde. Wij stelden daar weinig tot niets tegenover. We zijn niet voor hun keeper verschenen’, zag Booij. De oefenmeester uit Wijhe zag in de 18e minuut Danny Kuiper scoren (1-0), na een halfuur spelen maakte Altena er ook nog 2-0 van.

Voor de thuisploeg leek er geen vuiltje aan de lucht. ‘In de rust heb ik in ieder geval aangegeven dat we in de organisatie moesten gaan voetballen. Dat lukte ook beter vervolgens. We kregen kleine kansjes, waarna we een kwartier voor tijd gingen forceren door één op één te gaan spelen. Tien minuten voor tijd viel de 2-1, nadat Lutten klungelde achterin. Vervolgens konden we al 2-2 maken, maar bleef dit nog even uit. Onze voorstopper Robin Hoogenkamp die naar de spitspositie was gezet schoot in de 91e minuut de bal in de kruising. Een beetje gelukkig, maar ik ben blij met het behaalde punt!’, besluit Booij.

Volgende week zaterdag  is Nieuwleusen vrij. Die week daarop speelt men uit tegen de nummer twee Hardenberg’85.

Foto’s: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)