6 september 2014 Lees Meer →

Een kwartier ‘Luttense storm’ geeft Nieuwleusen pak slaag

Wie de uitslag tussen Lutten en Nieuwleusen in 3C vanmiddag zag moet gedacht hebben aan een negentig minuten lange lijdensweg van de ploeg van trainer Alex Booij (foto). Toch zag de oefenmeester uit Wijhe dat zijn ploeg voor rust zeker niet de mindere was. Na rust volgde echter een ‘Luttense storm’ in vijftien minuten waarin alles goed viel en, toen de rook was opgetrokken, er een 7-0 eindstand stond.

‘De wedstrijd kent wel een verhaal van twee kanten en twee helften. De eerste helft waren we zeker niet minder en was zelfs één van onze betere helften deze jaargang. Een snelle en dubieuze treffer tegen, na een handsbal, uit een strafschop volgde. Tien minuten voor rust waaide een afstandsschot er zomaar in. Het ging tot aan de rust echt gelijk op’, verklaart Booij.

Na de 2-0 ruststand (goals Van Den Berg en Kuiper), had Nieuwleusen de kans om vlak na de thee nog de aansluitingstreffer te maken. ‘Daarna volgde een storm van een kwartier waarin het van 2-0 naar 7-0 ging. Enorm knullig en aanvallers die compleet ongehinderd binnen konden koppen of schieten. Ook zag mijn keeper er soms ongelukkig uit. Dat was ongeveer de strekking’, zag Booij. Koopman (3-0), Spijker (4-0 en 5-0), en nog tweemaal Koopman (6-0 en 7-0) zorgde voor de nodige oververhitting bij het scorebord.

‘We hebben wel terecht verloren, maar 7-0 was echt te veel. Wij wilden het vaak te mooi doen en Lutten was resoluter en efficiënter’, besloot een teleurgestelde oefenmeester. Volgende week speelt Nieuwleusen thuis tegen Bruchterveld. Opvallend was dat Bruchterveld vandaag met 7-0 wist te winnen van EDON.

SportSport