Lukoki vertrekt naar Bulgarije, Labylle op proef bij Moeskroen

Jody Lukoki (foto, rechts) had eerder deze week al een goed gesprek bij Bulgaars kampioen Ludogorets. Zijn overgang is inmiddels definitief. De buitenspeler trainde daarom vandaag ook niet mee. Leroy Labylle ontbrak ook op de eerste training van PEC Zwolle. De Belg werd afgelopen halfjaar verhuurd aan zijn oude club MVV en heeft nog een contract voor één seizoen bij de Zwollenaren. Daar komt hij echter niet in de plannen voor, waardoor hij mag vertrekken.

Voor Lukoki ontvangt PEC Zwolle van de Bulgaren een aanzienlijke transfersom (‘een bedrag met zes nullen’). Hierdoor krijgen de Zwollenaren weer wat ‘lucht’ in de zorgelijke financiële situatie.

Leroy Labylle werd in 2013 aangetrokken van MVV. De linkspoot kwam echter in Zwolle nooit uit de verf. De Belg zou in de belangstelling staan van zuidelijke Nederlandse clubs als NAC, VVV en MVV. Met nog één contractjaar op zak in Zwolle mag Labylle vertrekken. Daarom is de 24-jarige speler nu op proef bij Excelsior Moeskroen. De Belgen eindigden dit seizoen als 13e in de Belgische hoogste divisie.