In deze fase van de competitie zal vermoedelijk niet het beste voetbal de boventoon voeren. De ploeg die het beste met spanning om kan gaan en de meest volwassen ploeg is, zal wedstrijden tot een goed einde gaan brengen. In de 3e klasse B moet men helemaal over stalen zenuwen beschikken, daar is kampioensstrijd nog helemaal open en dus nog ongemeen spannend. Wordt het een Deventer ploeg of de Olstenaren die er met het kampioenschap vandoor gaan?

In wielertermen zou men spreken van een demarrage en een kopgroep die los is van het peloton. Zo zou je de top-3 in de 3e klasse B (zon) op dit moment ook mogen omschrijven. Helios als koploper, gelijk met Overwetering, maar een beter doelsaldo. Daar vlak achter als nummer drie Schalkhaar. Een strijd die mooi is. Wat het helemaal mooi maakt, zijn de onderlinge duels die gestart zijn voor de top-3. Vorige week zondag speelde Overwetering namelijk in Deventer bij Helios. Bij winst had Helios een gat kunnen slaan. Het liep echter anders; Overwetering won volwassen met 0-2.

Komende zondag staat Overwetering-Schalkaar op het formulier, die week daarop is het Helios-Schalkhaar. Veel spannender had de KNVB het qua programma in ieder geval niet kunnen maken!


Stand top-5 3e klasse B (zon) per 13 april:

1 Helios 18-43
2 Overwetering 18-43
3 Schalkhaar 18-42
4 Robur 18-35
5 Vaassen 18-28

 

Resterend programma top-3:

Helios
zon 14 april ZVV’56-Helios
zon 21 april Helios-Schalkhaar
zon 28 april Helios-De Gazelle
zon 5 mei Heerde-Helios

Overwetering
zon 14 april Overwetering-Schalkhaar
zon 21 april Albatross-Overwetering
zon 28 april Vaassen-Overwetering
zon 5 mei Overwetering-Kon UD

Schalkhaar

zon 14 april Overwetering-Schalkhaar
zon 21 april Helios-Schalkhaar
zon 28 april Schalkhaar-ZVV’56
zon 5 mei De Gazelle-Schalkhaar