11 januari 2015 Lees Meer →

Tanda nog een optie in Deventer? Komst Schmidt zit ‘muurvast’

FC Twente-speler Dario Tanda (20) leek vorige maand op weg naar GA Eagles. De geboren Deventenaar wilde zijn club FC Twente, ondanks een contract tot de zomer, transfervrij verlaten. De Tukkers leken aanvankelijk mee te werken, maar verlangden later toch een vergoeding van GA Eagles voor de middenvelder. De Deventenaren haakten af en Tanda koos hierop voor een stage bij het Engelse Southampton.

Een proefperiode van 5 tot en met 9 januari bij de club van Koeman en Koeman moest door griep afgezegd worden volgens TwenteSport.com. Krijgt Tanda nog een kans in Engeland of zou de toekomst van inmiddels transfervrije speler hierdoor toch in Deventer liggen?

Dario Tanda kwam eerder uit voor Sallandia, Koninklijke UD en GA Eagles alvorens hij de overstap naar de jeugd van FC Twente maakte. In Enschede was de Deventenaar vorig seizoen onderdeel van de eerste selectie en maakte hier zijn debuut. Dit seizoen weigerde hij een nieuw contractvoorstel en leek bij Jong FC Twente in een bijrol te geraken. GA Eagles wilde Tanda al meenemen tijdens het trainingskamp in Portugal, waar Southampton en de gortige eisen van FC Twente dus tussendoor kwamen.

Vanuit Portugal liet trainer Foeke Booy tegenover¬†Total Sportreport¬†weten dat hij teleurgesteld is in de ruime oefennederlaag tegen Sparta (1-5). De oefenmeester liet ook weten mogelijk nog actie te ondernemen op de transfermarkt. ‘Komende week heb ik een gesprek met en over een vleugelspeler, dat moet een basisspeler zijn waar we echt sterker van moeten worden. We gaan kijken of we daar nog wat in kunnen doen. Daar zijn meerdere partijen bij betrokken.’

Op de vraag of Heerenvener Doke Schmidt (foto) nog een optie is om opnieuw naar Deventer te halen, liet Booy tegenover de audio-website helder weten: ‘Dat zit muurvast.’

Foto: Johan Wolff

SportSport