Lewis maakt ‘move’ van Deventer naar Dordrecht (Update!)

Fernando Lewis (foto, links) speelt het komende halfjaar voor FC Dordrecht. De buitenspeler werd afgelopen halfjaar gehuurd van AZ Alkmaar door GA Eagles. Voetbal International meldde echter een direct vertrek van Lewis richting de nummer laatst in de Eredivisie.

De 21-jarige AZ-huurling speelde het afgelopen halfjaar zestien Eredivisie-duels in Deventer, waarvan elfmaal als basiskracht. Mogelijk door de komst van Wesley Verhoek kiest Lewis ‘eieren voor zijn geld’ en vertrekt de huurling, ook op huurbasis, naar FC Dordrecht. De ploeg van Ernie Brandts won overigens vanavond zijn eerste thuisduel van het seizoen. Men won met 1-0 van Excelsior.

Door het vertrek van de geboren Hagenees gaat de club uit Deventer volgens VI-watcher Marco Timmer op zoek naar nog een aanvaller. Mede door opnieuw een rugblessure van Lesly de Sa zit GA Eagles niet ruim in de aanvallers. Het voorgenomen plan om Teije ten Den te verhuren lijkt vooralsnog geen doorgang te vinden.

UPDATE 25-01-2015 16:30u

Op de officiële site van GA Eagles valt te lezen: ‘Fernando Lewis zit vanmiddag bij de selectie van Go Ahead Eagles voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag (16.45 uur). Gisteravond kwam het bericht naar buiten dat Lewis, die door GA Eagles is gehuurd van AZ met een optie tot koop, vanaf heden door AZ verhuurd zou zijn aan FC Dordrecht. Dit bericht is voorbarig, komende week wordt de situatie rond Lewis met alle betrokkenen besproken. Tot die tijd doen club en speler geen verdere mededelingen.’

Update 26-01-2015 22:00u

Lewis vertrekt definitief. ‘Fernando Lewis vertrekt bij Go Ahead Eagles. De aanvaller, eigendom van AZ, wordt voor de rest van het seizoen door de Alkmaarders verhuurd aan FC Dordrecht. Het is de wens van de speler en zijn zaakwaarnemer Rob Witschge deze move te maken. Go Ahead Eagles betreurt zijn vertrek ten zeerste, maar wil een speler die zelf kiest voor een andere weg niet tegen houden’, aldus de perslezing op www.ga-eagles.nl.

Foto: Johan Wolff