Lettele weet Wesepe in tweede helft definitief te ‘killen’

In 5H stond gisteren de derby tussen Lettele en Wesepe op het programma. Op een zonovergoten Sportpark De Spil met veel publieke belangstelling won de thuisclub met ruime cijfers. Na een 2-0 ruststand vocht Wesepe nog even terug, maar wist Lettele uiteindelijk het duidelijke verschil te maken: 6-1.

Een wedstrijd die over het algemeen gecontroleerd werd door thuisploeg onder leiding van trainer Paul Roskam drukte zich in de eerste helft uit in twee doelpunten verschil. Martijn Beltman was tweemaal Wesepe-keeper Berends ’te machtig’ en liet de Lettelenaren juichen (2-0).

Na rust leek Lettele het duel al te kunnen beslissen, maar liet dit nog na waardoor de ploeg van trainer Dave Kok zich liet zien. Een rommelige situatie voor het doel van Lettele-doelman Thijs Oosterwijk gaf Ronald Wichems het laatste antwoord (2-1). Wesepe dacht mogelijk terug te zijn in het duel, maar Bas Huijsmans bracht met een fraai hakje snel het verschil weer terug tot twee goals. Vervolgens liep Lettele uit naar 6-1 en liet weinig ‘heel’ van de Wesepenaren. Mick Romeijn (4-1 en 5-1) en opnieuw Martijn Beltman (6-1) zorgden voor een mooie middag voor de mannen van Roskam.

Lettele komt door de overwinning op een tweede plaats in 5H met twaalf punten uit zes duels. Dat is één punt achter koploper SC Deventer. Wesepe heeft zes punten uit zes wedstrijden. Komend weekend zijn beide ploegen vrij van competitievoetbal.

Foto’s: Ivo Nijboer