Lettele verrassend gelijk, Wesepe wint dik

Na zes overwinningen op rij moest Lettele als trotse koploper in 5H puntenverlies incasseren. Tegen laagvlieger Wilp werd met 1-1 gelijkgespeeld. In dezelfde klasse deed Wesepe het tegen ook een laagvlieger Emst het beter, men won met 0-5.

Lettele speelt graag vanuit de omschakeling en hoeft niet altijd het spel te maken. Daar heeft men tot nu toe veel succes mee, alleen trof men gisteren een ploeg die de ploeg het spel liet maken. Wilp zakte in en Lettele kon hierdoor, zeker in de eerste helft weinig kansen creëren. Lettele-doelman Oosterwijk was zelfs drukker dan zijn collega aan de andere kant. Bij rust bleef het mede door de goalie 0-0.

Uit een rommelig moment wist de thuisploeg vervolgens de 1-0 (Thomas Kroes) te maken. Sven Spikker wist echter nog wel de 1-1 te maken na een uur spelen, maar daar bleef het bij. Concurrent DAVO won wel, waardoor beide ploegen met 22 punten aan kop staan. Zondag krijgt Lettele Go Ahead Deventer op bezoek.

Wesepe won in en tegen Emst met 0-5. Na een 0-2 ruststand werd uiteindelijk met 0-5 gewonnen. Door de overwinning zet de ploeg van trainer Dave Kok een mooie sprong vooruit. Men staat nu op de zesde plaats met 15 punten uit 10 duels.

Beluister de reactie van Dave Kok gemaakt door Airplay Sport.