Lemelervelder Hauptmeijer debuteert met nederlaag bij PSV-uit

PEC Zwolle speelt een helft lang prima mee met koploper PSV. Er lijkt uitzicht op meer, tot de rode kaart voor doelman Mickey van der Hart. Ondanks een puik debuut van Mike Hauptmeijer (foto) zijn de Eindhovenaren tegen tien Zwollenaren veel sterker: 4-0. ,,Uit winnen bij PSV is heel lastig en als je dat met tien man moet doen helemaal. We nemen de eerste veertig minuten mee naar de volgende wedstrijd”, vertelt trainer John van ’t Schip. 

Zwolle had in de eerste helft de zaken uitstekend voor elkaar. PSV was van afstand gevaarlijk via Marco van Ginkel en Hirving Lozano, maar dat leverde weinig problemen op voor Mickey van der Hart. Zelf was Zwolle ook regelmatig dreigend. Soms werden de acties wat te ver doorgedreven, waardoor PSV-keeper Jeroen Zoet niet getest werd. Alleen Stef Nijland maakte het de sluitpost een keer lastig met een verraderlijk schot. De patstelling leidde regelmatig tot gemor bij de aanhang van de thuisploeg. Een tegenvaller was het uitvallen van Rick Dekker, die na een duel met Bart Ramselaar last had van – op het oog – zijn scheenbeen.

Alles leek perfect, tot minuut 41. Lozano werd de diepte ingestuurd en zocht handig het duel op met de uitgestormde Van der Hart. Die kon een overtreding niet meer voorkomen, met de rode kaart tot gevolg. Het betekende het debuut voor jeugdexponent Mike Hauptmeijer. De jonge goalie zag in blessuretijd een clean sheet in rook opgaan. Luuk de Jong stond op de juiste plek om vanuit een hoekschop de bal binnen te koppen. ,,Ja, ik zat voor het eerst als tweede keeper op de bank. Dan besef je dat je erin moet. De spanning gaat dan even door je lichaam”, vertelde Mike Hauptmeijer.

Met een man minder was tegenhouden het devies in de tweede helft. Daarin slaagde Zwolle lange tijd, dankzij debutant Hauptmeijer. Hij had in de eerste twintig minuten na rust overal een antwoord op. Hij tikte een indraaiende voorzet van Joshua Brenet tegen de lat, had een antwoord op een kopbal van Luuk de Jong en hield de spits ook een op een van het scoren af. Daarna was het over en sluiten voor Zwolle, dat de ruimtes niet meer kon belopen. Via twee keer De Jong en Joshua Brenet liep PSV uit naar 4-0. ,,Met een man minder weet je dat het lastig wordt. We hebben het redelijk gedaan. Ik kan zelf tevreden zijn”, analyseerde Hauptmeijer.

Komende dinsdag speelt PEC Zwolle andermaal voor de competitie. Dan wacht in het eigen MAC3PARK stadion om 20.45 uur het treffen met sc Heerenveen.

PSV – PEC Zwolle 4-0 (1-0)
45′ De Jong 1-0 
65′ De Jong 2-0
72′ De Jong 3-0 
79′ Brenet 4-0

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire, Dekker (30. Ondaan, 43. Hauptmeijer), Bakker, Namli, Marinus (73. Menig), Mokhtar, Nijland

Tekst: www.peczwolle.nl / Foto: OrangePictures