Vooraf was al duidelijk dat het een belangrijke wedstrijd zou worden. Colmschate moest winnen om de titelstrijd spannend te houden en Lemelerveld zou bij winst Colmschate op 6 punten achterstand zetten (met één wedstrijd minder gespeeld). In een boeiend duel werd het op sportpark de Achterhoek 2-4 voor de Lemelervelders.

Beide ploegen gingen rusten met een 1-1 tussenstand. Doelpuntenmakers voor rust waren respectievelijk Grefelman en Stel. Diezelfde Grefelman zette Lemelerveld na rust op een 2-1 voorsprong. Colmschate moest alles op alles zetten en ging vol voor de gelijkmaker. Die kwam er ook; Van’t Hof maakte namens Colmschate gelijk en hield zo de titelstrijd nog spannend. Immers, bij verlies zou het voor Colmschate bijna onmogelijk worden om nog kampioen te worden. Met één wedstrijd meer gespeeld stond Colmschate namelijk 3 punten achter op Lemelerveld.

Het liep uiteindelijk niet zoals gehoopt voor de Colmschatenaren. Kogelman schoot in de 71ste minuut een afvallende bal binnen en zette Lemelerveld op een 3-2 voorsprong. Van den Berg maakte uiteindelijk aan alle onzekerheid een eind door zijn lichaam goed te gebruiken en de keeper te verschalken met een geplaatste bal, 4-2. Volgens Kogelman was de overwinning dan ook terecht: “We hadden dan wel geen veldoverwicht, maar als je meer weet te scoren dan je tegenstander dan ben je de terechte winnaar.”

Trainer Edwin Duim zal dan ook tevreden zijn met deze overwinning. Colmschate staat nu 6 punten achter en heeft een wedstrijd meer gespeeld. Aankomend weekend speelt Lemelerveld thuis tegen USV en wacht Colmschate een pittige pot tegen nummer 3 ABS.