Lemelerveld wint topper van Heerde (5-2), Heeten verrast (3-1)

Lemelerveld speelt deze weken als koploper van 3B de ene topwedstrijd na de andere. Uit de laatste drie wedstrijden heeft de ploeg van trainer Edwin Duim zeven punten. Een prima resultaat, mede doordat men vandaag de topper tegen nummer twee Heerde met 5-2 won. Heeten deed het ook prima. Men verraste door thuis van Colmschate’33 te winnen (3-1).

Lemelerveld-trainer Duim analyseerde het duel: ‘In mijn ogen was het qua spelpeil een topduel. Het eerste kwartier kwam Heerde op voorsprong (0-1, Michael Wolf, red.). Waarna wij voor rust een penalty krijgen. Hun aanvoerder blijft daarbij zo lang aanmerkingen maken bij de scheidsrechter dat hij geel en zelfs de rode kaart krijgt. Jeroen van den Berg benut de strafschop, waarna we nogmaals hadden kunnen scoren voor rust, maar het bleef bij 1-1.’

Na rust leek Lemelerveld weinig moeite te hebben met de situatie elf tegen tien spelers. ‘We liepen snel uit naar 2-1, 3-1 en 4-1. Stijn Kogelman maakte bij de tweede paal allereerst de 2-1, waarna Jeroen van den Berg voor de 3-1 en 4-1 zorgde. Toch sloop er daarna een bepaalde berusting of gebrek aan concentratie in, waardoor Heerde nog 4-2 kon maken’, vertelt Duim.

De Lemelerveld-trainer kon echter tien minuten voor tijd achterover gaan zitten toen Jeroen van den Berg zijn vierde van de middag binnenschoot uit de tweede strafschop voor de oranje-witten (5-2).

Een prima overwinning voor Lemelerveld in een topduel. ‘Ik heb bij de spelers voorafgaand en tijdens het duel weinig gemerkt van spanning. Na de 4-1 zijn we wat minder gaan voetballen, maar al met al mogen we tevreden zijn. Volgende week wacht de nieuwe nummer twee Helios. Deze lijn moeten we zien door te trekken tot aan de winterstop’, besluit de oefenmeester van Lemelerveld.

Lemelerveld is koploper in 3B met 26 punten uit tien duels. Volgende week wacht in een uitduel Helios, dat 24 punten heeft.

Foto’s: Lemelerveld-Heerde gemaakt door Martin Zwakenberg (vv Lemelerveld)

Heeten wint thuis van Colmschate’33
Trainer van Heeten Marco Onderberg zag zijn ploeg de afgelopen twee competitieduels winnend afsluiten, maar had vandaag een pittige opdracht. Thuis tegen Colmschate’33 pakte men echter opnieuw drie punten. Dat is knap aangezien Colmschate’33 na de eerste periode in 3B gezien wordt als één van de titelkandidaten.

Bij rust keken de Heetenaren nog tegen een 0-1 achterstand aan. De ervaren aanvaller Jolf Stel had zijn ploeg vlak voor rust op 0-1 gezet. Na rust herpakte de thuisploeg zich echter zeer knap. Na tien minuten in de tweede helft benutte Alexander Ruiter een penalty (1-1). Waarna de 18-jarige Dennis Aarnink de groen-witten een kwartier voor tijd zelfs op voorsprong schoot (2-1). Toen Ruiter, zijn tweede van de middag, vijf minuten voor tijd binnen legde (3-1) was het verzet uit Colmschate gebroken.

Door de overwinning sluit Heeten weer aan bij de subtop. Met zestien punten uit tien duels staat de ploeg van trainer Marco Onderberg op de zesde plaats. Volgende week gaat men op bezoek bij de nummer laatst Eerbeekse Boys.

Foto’s: Heeten-Colmschate’33 gemaakt door Henk Vloedgraven (SV Heeten)