Lemelerveld wint (2-1), Heeten verliest verrassend (1-4)

Koploper Lemelerveld won vandaag in 3B opnieuw. De ploeg van trainer Edwin Duim had voorafgaand aan het duel tegen Markelo de ‘volle mep’ en wist dit ook zo te houden. Een 2-1 overwinning kwam op het laatst nog even in gevaar, maar Lemelerveld hield stand. Heeten verloor in eigen huis verrassend tegen De Gazelle (1-4). 

‘Markelo loerde echt op de counter. Het moeilijkste vandaag was om geduld te bewaren en in hoog tempo de bal rond te spelen. De eerste helft lukte dat aardig vond ik. We maakten dan ook 1-0 via Wesley Vlierman’, analyseert Lemelerveld-trainer Duim. Na rust kwam de ploeg van Duim op 2-0, wederom via Vlierman. ‘Stijn Kogelman behield goed het overzicht waardoor Wesley de 2-0 kon maken. Op het laatst werd het nog even billenknijpen toen Markelo tien minuten voor tijd de 2-1 maakte. Er werd zelfs nog een goal, terecht, van hen afgekeurd. We hielden gelukkig stand’, besluit Duim.

Volgende week speelt Lemelerveld een topper in 3B. De koploper speelt dan uit tegen nummer vier Colmschate’33. Overigens heeft Lemelerveld nog wel even te gaan om een periodetitel bij te kunnen schrijven. In 3B gaan er twee periodetitels over elf wedstrijden verdeeld worden.

Heeten verliest in eigen huis
Heeten verloor vandaag verrassend in eigen huis van De Gazelle (1-4). Bij rust stond de ploeg van trainer Marco Onderberg met liefst 0-3 achter tegen de ploeg uit Deventer. Zeker omdat de Deventenaren nog maar eenmaal hadden gewonnen dit seizoen was het een verrassende middag, ook volgens Heeten-aanvaller Bas Aarnink: ‘De eerste helft was heel matig. We speelden een vorm van toevalsvoetbal. Uiteindelijk zijn we in de eerste helft echt weg gecounterd, met een 0-3 stand.’

De Heeten-speler zag zijn ploeg in de tweede helft nog wel aan de beterende hand, maar helaas zonder al te veel effect. ‘Na een uur spelen kregen we een penalty. Deze maakte Alexander Ruiter, waardoor het 1-3 werd. We hadden echt nog wel de kansen om langszij te komen, maar helaas zat het er niet in. In de laatste minuut van de wedstrijd maakt De Gazelle ook nog de 1-4’, aldus een teleurgestelde Aarnink.

Door het verlies staat Heeten op de zevende plaats, met zeven punten uit zes duels. Volgende week gaan de groen-witten bij Epe op bezoek.

Foto boven (Heeten-De Gazelle): Henk Vloedgraven (www.svheeten.nl)
Foto’s onder (Lemelerveld-Markelo): Martin Zwakenberg (www.vvlemelerveld.nl)