Lemelerveld weet Suryoye-muur te slechten

Lemelerveld deed vandaag goede zaken in 2J door met 0-3 te winnen bij hekkensluiter Suryoye. De ploeg uit Enschede kent een onrustig seizoen. ‘Zij waren duidelijk gehavend en waren niet van dezelfde kwaliteit als in ons thuisduel’, zag Lemelerveld-trainer Edwin Duim.

Suryoye kende rond de winterstop tegenslag. Na het overlijden van de alom geroemde voorzitter Martelli lukte het niet om tussen het bestuur en de eerste selectie de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Zowel trainer David de Boer als een groot deel van de selectie stapte op.

‘Het was bekend dat Suryoye zich tegenwoordig als een muur optrekt, aan ons de taak om dit te doorbreken. Toch bleef het oppassen voor de twee spitsen die ze hebben, deze mochten niet aan het werk komen. Zeker in de beginfase hebben we dat goed gedaan. Nadat we drie goede kansen misten werd het toch wat onrustig. Gelukkig wist Robin Morrenhof, op aangeven van Jordy Lugtenberg, voor rust de openingstreffer te maken’, zag Duim.

Na rust wisten de Lemelervelders via een strafschop van Sven Kruger (0-2) en een ‘velddoelpunt’ van diezelfde Kruger (0-3) het duel twintig minuten voor tijd te beslissen. ‘Zij blijven ondanks een achterstand alleen maar tegenhouden. Uiteindelijk een prima overwinning die ons op een veilige plek in de stand brengt’, besluit de oefenmeester van de Lemelervelders.

De oranje-witten hebben 18 punten uit 17 duels en bezetten de tiende plaats. Komende zondag speelt men thuis tegen Schalkhaar.