Een absolute finale, zo mag het duel van komende zondag in 3B genoemd worden tussen koplopers Lemelerveld en Helios. De Lemelervelders hadden tot vandaag een voorsprong van drie punten, maar verloren in en tegen Heerde (2-1). Helios deed wat het moest doen en wist met 5-0 te winnen van AZC. ‘De teleurstelling is groot, zeker gezien de mogelijkheden en onze goede start van de wedstrijd’, zo weet Lemelerveld-trainer Edwin Duim (foto).

‘We hadden het goed staan in het eerste deel van de wedstrijd. In de eerste twintig minuten kregen we vier goede mogelijkheden, maar verzuimden we onszelf te belonen. Vervolgens kwamen we met 1-0 achter door miscommunicatie achterin’, zag Duim toen zijn ploeg met een achterstand de rust in ging. Heerde dat nog strijd voor een derde plaats, die mogelijk recht geeft op nacompetitie kwam op een 1-0 voorsprong door Nick Weijenberg.

‘Na rust viel snel de 2-0 (doelpunt Emre Akcagoz) nadat we niet goed uit verdedigden. Vervolgens kregen we een strafschop na een goed uur spelen, deze werd benut door Jeroen van den Berg, waarna de wedstrijd open ging. We troffen nog de lat en zij nog de paal. Gescoord werd er echter niet meer en dat is zonde zeker gezien onze goede start.’

Duim weet nu dat zijn ploeg twee wedstrijden voor het einde precies gelijk staat met Helios en krijgt de Deventenaren komende zondag op bezoek. ‘Het kampioenschap wordt er nog niet letterlijk beslist, maar het is natuurlijk wel een absolute finale. Daar gaan we ons komende week goed op voorbereiden’, besluit Duim.

Foto: Martin Zwakenberg (VV Lemelerveld)