Lemelerveld verliest de slag in de 1e helft

Cruciaal voor de aansluiting met de middenmoot mocht het duel vanmiddag uit tegen Schalkhaar best genoemd worden voor Lemelerveld. De ploeg van trainer Edwin Duim (foto) won vorige week zijn eerste competitieduel van het seizoen in 2J en wilde dit graag meer kracht bij zetten deze zondag. Lemelerveld verloor echter met 3-1, met name door een zwakke eerste helft.

‘In het begin hebben we de slag verloren. Schalkhaar was fanatieker en wij toonden niet de passie om de drie punten binnen te halen. Daar kun je allerlei redenen voor verzinnen, maar de 1-0 achterstand was cruciaal. We liepen daar in een groot deel van de wedstrijd achteraan’, zag Duim. Jasper Broekhuis zette de thuisploeg de eerste helft op voorsprong (1-0).

‘Na rust werd het 2-0. Via een steekpass van Robin Morrenhof op Wesley Vlierman werd het nog snel 2-1 en hadden we nog hoop. Snel daarna kregen we echter een penalty tegen. Een discutabel moment aangezien onze keeper de bal raakt, deze penalty wordt gemist. Na gemor na deze gemiste strafschop krijgt echter onze keeper Rik Ramaker een tweede gele kaart, waardoor we met tien spelers verder moeten. Alles stond daardoor één op één, met de nodige risico’s.’

Schalkhaar, dat voor vandaag de laatste plaats bezette, wist ook de 3-1 te maken waar voorafgaand ook Lemelervelder Niels Noordman met een rode kaart het veld had verlaten. De ploeg van trainer Hans van der Hoop won door de bevrijdende goal van Justin Bootsveld uiteindelijk het duel. ‘Een vervelende nederlaag met de nodige kaarten en een blessure, gezien we ook snel in de wedstrijd Joey Nijenkamp met een knieblessure moesten missen’, verwoordde een teleurgestelde Edwin Duim.

Lemelerveld heeft de laatste plaats in 2J samen met KOSC nu overgenomen van Schalkhaar. Beide ploegen hebben vijf punten uit acht duels. Volgende week speelt Lemelerveld thuis tegen nummer twee WSV.