Lemelerveld-trainer Duim: ‘Door winst druk bij andere ploegen’

In het inhaalduel in 2J deed Lemelerveld op zaterdag uitstekende zaken na een 2-1 winst in het thuisduel tegen Helios. ‘Complimenten voor de jongens. We leggen nu de druk neer bij de ploegen onder ons’, vertelde Lemelerveld-trainer Edwin Duim na afloop.

De Lemelervelders kwamen tegen de nummer vier van 2J op een 1-0 voorsprong door Jasper Gerritzen. Duim: ‘Het eerste kwartier hadden we het erg lastig met Helios. Hun spits dook steeds gevaarlijk achter onze verdediging op. Gelukkig scoorden zij niet en kwamen wij meer onder de druk uit, waarna we 1-0 maakten.’

Na rust pakt Helios het initiatief weer op, maar is het wederom de thuisploeg die tot scoren komt. ‘In de kluts schiet Stijn Kogelman, hij krijgt nog een herkansing waarna hij wel weet te scoren. Koen Nijveld had vervolgens de kans op 3-0, maar zijn poging ging via de binnenkant van de paal weer uit het doel. Helios maakt 2-1, waarna Jordy Lugtenberg en Sven Kruger grote kansen hadden. Na de extra tijd konden opgelucht ademhalen’, zag Duim.

Door de winst heeft Lemelerveld 21 punten uit 20 duels en bezet men de tiende plaats. Met deze ‘veilige plek’ is Lemelerveld twee punten voor op nummer elf Overwetering. Komende maandag speelt de ploeg van trainer Duim uit tegen PH Almelo, dat één punt meer heeft.

Foto: Archief (Martin Zwakenberg)