De koploper in de 4de klasse H, Lemelerveld kende vanmiddag weinig moeite met achtervolger ABS Bathmen. De Lemelervelders wonnen enigszins geflatteerd met 4-0. De uitslag mag toch wel verrassend genoemd worden gezien het feit dat de Lemelerveldse ploeg bijna driekwart van de wedstrijd met een man minder speelde.

Tom Eilert benadeelde zijn eigen ploeg door een directe rood kaart te pakken in de 37 minuut. Eilert verspeelde de bal en probeerde zijn fout te herstellen door met een sliding de bal nog te veroveren, hij gleed hierbij echter door op zijn tegenstander en kon zo de kleedkamers opzoeken. Op dat moment stond het al 1-0 voor de manschappen van trainer Edwin Duim. Thijs Kemperman maakte namelijk een paar minuten voor de rode kaart de 1-0. Een vrije trap werd geblokt en kwam zo voor de voeten van Kemperman die het leer diagonaal in de verre hoek schoot.

Met een overtalsituatie voor de Bathmense ploeg bleef een offensief eigenlijk uit. Lemelerveld kwam weinig in de problemen, en dat was voornamelijk te danken aan keeper Rik Ramaker. In een paar minuten tijd kon Ramaker met enkele fraaie reddingen zijn doel schoon houden. Lemelerveld probeerde met een tactische omzetting in de aanval de wedstrijd uit te spelen. Dit ging vrij gemakkelijk; de 2-0 volgde al zo’n 5 minuten na rust. Jordy Lugtenberg besloot om vanaf een meter of 25 de bal in een keer op goal te schieten, de bal belandde uiteindelijk in de kruising, ver uit bereik van doelman Jeroen Meijerhof.

Lemelerveld speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en kwam verder weinig in de problemen. ABS liet het na om van de man-meer-situatie gebruik te maken. Met 10 man waren de Lemelervelders effectiever dan de 11 Bathmeners. De aanvallen van ABS werden vaak voortijdig gestaakt door foute passes of een Lemelerveldse onderschepping. De nalatigheid van ABS werd hen uiteindelijk ook fataal. In de 60 minuut kon Jeroen van de Berg simpel binnenkoppen na een voorzet van Lugtenberg en in de allerlaatste minuut konden Lugtenberg en Morrenhof alleen op de keeper af. Laatstgenoemde kreeg een niet te missen kans en zette de 4-0 eindstand op het scorebord.

De koploper in de 4de Klasse blijft zo fier aan kop en zet ABS op achterstand. Nummer 2 Colmschate won vanmiddag wel van Activia en blijft zo in race voor de titel. Aankomende donderdag speelt het team van Edwin Duim een bekerwedstrijd tegen Kloosterhaar. Aanvang 20.00 op Sportpark Heidepark.