Wie anders dan Jeroen van de Berg gidste Lemelerveld vanmiddag naar de eerste periodetitel. Met twee treffers was hij verantwoordelijk voor de einduitslag (0-2) uit tegen USV. Helemaal gemakkelijk ging het zeker niet, USV was stug en speelde erg fel. Directe concurrent Colmschate liep averij op in de strijd om het kampioenschap, in een spectaculaire wedstrijd werd er met 4-4 gelijkgespeeld in Bathmen. Lemelerveld pakt zodoende de eerste periodetitel en loopt 2 punten uit.

 

De Nieuwleusense ploeg speelde zoals gezegd erg fel, ze schuwden de duels niet en speelden erg fysiek voetbal. Voor Lemelerveld was het moeilijk om spitsen Jeroen van de Berg en Rob Grefelman te vinden, ook via de flanken liep het vaak mis. Uiteindelijk moest USV na een uur voetballen met tien man verder omdat nummer 9 zijn tweede gele kaart kreeg.

Voor Lemelerveld werd het zo iets gemakkelijker om door de Nieuwleusense linie heen te breken, toch moest het publiek op sportpark de Hulsterlanden wachten tot de 75ste minuut op een doelpunt. Een schot van de rand 16 kwam prompt op het hoofd van Jeroen van de Berg die daarmee de doelman kansloos liet.

Nog geen 3 minuten later was het opnieuw de Sallandse topscorer van den Berg met zijn tweede van de middag. Jordy Lugtenberg vond ruimte aan de zijkant van het zestienmetergebied en zette de bal voor. Van den Berg kon de bal mooi binnenknikken en leidde Lemelerveld zo hoogstpersoonlijk naar de overwinning en de periodetitel.

Directe concurrent Colmschate maakte namelijk ook nog kans op de periodetitel, maar moest dan met grote cijfers zien te winnen van ABS. Dit lukte de Colmschatenaren dan ook niet. In een spectaculaire wedstrijd werd het 4-4 in Bathmen.

Voor Lemelerveld is de eerste belangrijke stap richting de promotie gezet, volgende week krijgt Lemelerveld middenmoter Hattem op bezoek.