De koploper van de 4de Klasse H, VV Lemelerveld 1, kan aanstaande zondag de eerste periodetitel opeisen. Het moet dan zien te winnen van nummer 10 USV Nieuwleusen. In theorie maakt Colmschate’33 ook nog kans op de periodetitel, maar de ploeg uit Colmschate heeft een veel minder doelsaldo dan de Lemelervelders. Pakt Lemelerveld de eerste strohalm richting de gewilde promotie naar de derde klasse?

De ploeg van Edwin Duim gaat dus op bezoek naar Nieuwleusen, de ploeg die onderaan bungelt in de 4de klasse. USV zal er vol voor moeten gaan, gezien het feit dat de concurrentie dichterbij komt. Rode lantaarndrager Wilp won vorige week al van IJsselstreek, en OVC’21 heeft evenveel punten als de ploeg uit Nieuwleusen. Elk punt is dus welkom voor de ploeg van trainer Joshua Nijlant.

Voor de Lemelervelders is een periodetitel mooi meegenomen, maar niet het allerbelangrijkste. Rechtstreekse promotie naar de 3de klasse is namelijk het doel. Tot op heden gaat dat naar behoren, de ploeg staat fier bovenaan met 18 punten uit 7 duels. Colmschate’33 heeft zoals gezegd een gelijk puntenaantal, maar Lemelerveld heeft een beter doelsaldo.

Dat is voornamelijk te danken aan topschutter Jeroen van den Berg. Van den Berg is momenteel algeheel topscorer van de regio Salland met 11 goals. Als we de spits van Lemelerveld zelf mogen geloven zit hij nog niet eens op de helft, ‘Berg’ wil er namelijk minimaal 25 maken, zo verklaarde hij tegenover De Stentor.  Ook Rob Grefelman is met 6 goals goed op weg. Voor de Nieuwleusenaren de taak om de Lemelervelders van het scoren af te houden.

Voor USV is er hoop te putten uit het onderlinge duel van vorig jaar. In een oefenwedstrijd werd Lemelerveld met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd. Destijds waren beide ploegen nog volop in voorbereiding, momenteel zijn we al weer 7 wedstrijden onderweg en is het contrast enigszins veranderd. Voor Lemelerveld is de wedstrijd van aanstaande zondag een belangrijke stap richting een mogelijk kampioenschap en voor de Nieuwleusenaren is het zaak om de onderste plaatsen te verlaten.

Aanvang in Nieuwleusen op Sportpark de Hulsterlanden: 14.00