In de thuiswedstrijd van Lemelerveld tegen Hattem heeft Lemelerveld uitstekende zaken gedaan. Nadat het zelf met 1-0 had gewonnen, bleek dat concurrent Colmschate averij had opgelopen tegen IJsselstreek. De voorsprong is hiermee opgelopen tot vijf punten. In de eerste helft had Lemelerveld verreweg het beste van het spel.

Hattem kon niet veel meer dan verdedigen en tegenhouden, waarbij het veel overtredingen nodig had. Maar het grote veldoverwicht leverde geen doelrijpe kansen op voor Lemelerveld. Na twintig minuten moest Leon Cents geblesseerd uitvallen, hij werd vervangen door Thomas Roerink. Vlak voor rust kreeg Jordy Lugtenberg de beste kans van de eerste helft, maar zijn inzet ging net voorlangs.

Na rust had het team van trainer Edwin Duim een slechte fase. Hattem kreeg een enorme kans, maar de spits van de gasten schoot hoog over. Gaandeweg de tweede helft kreeg de thuisploeg weer meer grip op de tegenstander. Lemelerveld had geluk dat de scheidsrechter een glijpartij op het natte veld beoordeelde als een overtreding en deze bestrafte met een penalty. Jeroen van den Berg schoot de toegekende strafschop onberispelijk in en tekende hiermee zijn 14e competitiedoelpunt van dit seizoen aan.

Hattem probeerde hierna de gelijkmaker te forceren, waardoor de Lemelerveldse voorwaartsen steeds meer ruimte kregen. Een ongelukkige rode kaart voor Patrick Bouwmeester zorgde voor een ommekeer in de slotfase van de wedstrijd. Zijn schoppende beweging werd als natrappen beoordeeld, en met een man extra gaf Hattem vol gas. Lemelerveld werd in het defensief gedrongen en de gasten creëerden een aantal grote kansen, maar de aanvallers hadden het vizier bepaald niet op scherp. Na een aantal zenuwslopende minuten konden de Lemelerveldse handen opnieuw de lucht in.  Werd vorige week in Nieuwleusen het periodekampioenschap behaald, vandaag vierden de oranje-witten een moeizame, maar wel verdiende overwinning.

Lemelerveld ligt op koers, volgende week speelt Lemelerveld uit tegen OVC ’21. Aanvang in Ommen 14.00 uur