Penalty’s waren er voor nodig, maar Lemelerveld heeft z’n ‘droomduel’ in de vijfde ronde van de beker tegen Rohda Raalte te pakken. De ploeg van trainer Edwin Duim versloeg gisteravond in Hengelo (mede-) vierdeklasser Barbaros vanaf elf meter. In de reguliere speeltijd werd het 2-2.

Een knappe prestatie mag het zeker genoemd worden: Lemelerveld plaatst zich voor de vijfde ronde van de (amateur)beker van het district Oost. Na een poulefase met Heeten, Haarle en Daarle, werd achtereenvolgens Broekland en Kloosterhaar verslagen. Aangezien Lemelerveld geen (tussen)ronde hoefde te voetballen, stond men pardoes in de vierde ronde tegen een gelijkwaardige tegenstander: Barbaros.

Nadat het duel op zondag 24 februari was afgelast, vanwege hevige sneeuwval, kon men gisteren onder prima omstandigheden het duel ditmaal wel afwerken. Na een ruststand van 1-1 (doelpunt Lemelerveld van Patrick Bouwmeester), werd door beide ploegen na rust ook nog eenmaal gescoord. Rob Grefelman zette kort na rust zijn ploeg weer brutaal op voorsprong. Toch moesten de Oranje-Witten de 2-2 van de Hengeloërs incasseren.

In de strafschoppenserie toonde de Lemelervelders zich koelbloedig. Alle spelers schoten raak en doelman Ramaker bewees een koele kikker te zijn door een strafschop te stoppen. De blijdschap over het verder ‘bekeren’ was groot voor de Lemelervelders, zeker omdat in de volgende ronde een thuiswedstrijd tegen Rohda Raalte op het programma staat. Net als tegen SDOL (0-5, 2e ronde) spelen de Raaltenaren weer een onvervalste Sallandse derby!

Het duel tussen Lemelerveld en Rohda Raalte wordt op dinsdag 19 maart (20u) gespeeld op Sportpark Heidepark in Lemelerveld.