Lemelerveld grijpt de macht in 3B na 3-0 winst

Lemelerveld komt als één van de topploegen in 3B nu in een fase dat men na afloop van het duel, graag wil weten wat de concurrenten hebben gedaan. In het geval van Lemelerveld is dat kijken naar de uitslagen van Helios en Heerde. Uiteraard moet er wekelijks zelf worden gewonnen, maar een zondag zoals gisteren (gelijkspel Helios-Heeten, 1-1) brengt hoop in de harten van de oranje-witten. De ploeg van trainer Edwin Duim staat na een 3-0 zege op Koninklijke UD namelijk weer alleen aan kop.

Net voor de winterstop dreigde het eventjes mis te gaan voor Lemelerveld. Een 3-1 nederlaag bij Helios en een teleurstellend gelijkspel tegen AZC (1-1), dreigde roet in het eten te gooien van het tot nu toe prachtige seizoen van de promovendus. Na het kampioenschap van vorig seizoen in de vierde klasse, stelt men zich nog bescheiden op met ‘lekker bovenin meedraaien’. De ploeg van Duim die jaarlijks aangevuld lijkt te worden met talenten uit het tweede elftal en A1 mag toch écht gezien worden als een serieuze titelkandidaat, waarmee de sprong naar de tweede klasse gezet kan worden. Terug naar het podium waar men in 1999 degradeerde zou een kunststukje zijn!

Terug naar gistermiddag. Lemelerveld was in het thuisduel op het tweede (kunstgras)veld tegen Koninklijke UD in de eerste helft ‘heer en meester’. Koen Nijveld (1-0) en Danny Berghuis (2-0) zorgden halverwege deze helft, kort na elkaar, voor een veilige marge. De gasten uit Deventer mochten hun doelman Van Sluijters danken dat de score slechts 2-0 was bij rust.

De tweede helft ging in een beduidend minder goed tempo en met minder precieze voor de thuisploeg. Lemelerveld miste nog een strafschop (Koen Nijveld) en kon uiteindelijk in de slotsecondes via Jordy Lugtenberg nog de 3-0 op het bord krijgen tegen de hekkensluiter.

Door de winst staat Lemelerveld weer alleen aan kop. Helios speelde thuis tegen Heeten gelijk, waardoor men twee punten ‘los’ staat van Heerde en Helios. Lemelerveld heeft 33 punten uit 14 duels. Volgende week speelt Lemelerveld in Apeldoorn tegen Albatross.

Foto: Martin Zwakenberg (VV Lemelerveld, archief)