Lemelerveld had vandaag weinig moeite met het Deventerse RDC. De ploeg van trainer Edwin Duim won met grote cijfers (5-0) en blijft zodoende bovenaan in de 4de klasse. Achtervolger Colmschate won vanmiddag ook van USV (2-1) en blijft op 3 punten achterstand. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden ging het niet erg gemakkelijk. Alle goals vielen in de tweede helft.

RDC speelde compact en probeerde er kort op te zitten, het lukte de Lemelervelders dan ook niet om door de RDC’se muur heen te breken. Jeroen van den Berg werd moeilijk bereikt en ook via de flanken lukte het nauwelijks. RDC lukte het echter ook niet om kansen te creëren.

In de tweede helft was er een veranderd spelbeeld. Het lukte de Lemelervelders nu wel om fatsoenlijke aanvallen op te zetten. Jeroen van den Berg was vaak het aanspeelpunt en van daaruit werd de aanval voortgezet. De eerste goal kwam dan ook vlak na rust; Rob Grefelman kon simpel binnentikken nadat Thijs Kemperman het overzicht behield. Niet vlak daarna tekende Jeroen van den Berg voor alweer zijn 24ste seizoenstreffer.

Met de 2-0 op het scorebord konden de Lemelervelders vrijer voetballen. RDC zakte in en kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. De 3-0 kwam dan ook al snel en was er één om in te lijsten. Nick Neppelenbroek pikte de bal op en zette de Deventerse defensie te kijk met een mooie rush. Eenmaal oog in oog met de doelman schoot hij de bal in het dak van het doel. Jeroen van den Berg kon daarna zijn totaal verdubbelen naar 2 door met een mooie knal in de verre hoek er 4-0 van te maken.

Het slotakkoord was voor Jordi de Haan. Hij kon mooi binnenschieten na een actie van Robin Morrenhof. Vlak daarvoor schoot RDC nog op de paal, wat zo ongeveer het enige wapenfeit van de Deventenaren was. De eindstand 5-0 was dan ook verdiend voor de Lemelerveldse titelkandidaat.

Aanstaande dinsdag wacht de bekerconfrontatie met Barbaros. Aanvang op Sportpark Veldwijk in Hengelo 20.00 uur.