Lemelerveld wint topduel in 3B van Helios (2-1)

‘Ik heb duidelijk een ander Lemelerveld gezien dan vorige week’, begint Lemelerveld-trainer Edwin Duim na afloop van het topduel om het kampioenschap in 3B vandaag. Zijn ploeg won met 2-1 thuis van Helios en heeft met het behalen van één punt volgende week de kampioenschaal in handen. Duim: ‘Nog één hobbel te gaan en daar gaan we alles voor doen!’

Voorafgaand aan het duel hadden beide ploegen 50 punten tot nu toe behaald in 22 wedstrijden. Vandaag moest de dag worden waarin de kampioen zou opstaan. Lemelerveld bleek over negentig minuten het best bestand tegen de druk en sloot winnend af.

‘Het begin van de wedstrijd was Helios sterker. Hun spits Sander Krijns kreeg een goede kopkans, maar hij mikte over. Daarna toonden wij meer initiatief en wist Rob Grefelman de 1-0 te maken na een corner van Sven Kruger. Rob kon van dichtbij de 1-0 binnenschieten. Tot aan de rust konden we dit vervolgens eenvoudig vasthouden’, zag Duim.

Na de rust zag Lemelerveld en trainer Duim de tegenstander uit een ander vaatje tappen. ‘Helios begon meer aan te dringen en kon net als wij uit een dood spelmoment een doelpunt maken: 1-1.’ Het was Helios-spits Krijns na een uur spelen die nu wel raak mikte en alweer zijn 20e seizoenstreffer maakte. ‘Vervolgens wisten we snel weer op voorsprong te komen. Hun grensrechter vlagde bij een situatie voor buitenspel, maar de grensrechter liet doorgaan, daarna maakte Sven Kruger de 2-1.’

Lemelerveld verzuimde vervolgens in de eindfase van het duel de wedstrijd op slot te gooien. ‘We hadden goede kansen op 3-1 en 4-1, maar die maakten we helaas niet. Helios kreeg nog één echt goede kans, maar maakte deze gelukkig niet, waardoor we de overwinning naar ons toe trokken’, besluit Duim.

Mocht Lemelerveld volgende week kampioen worden, dan zijn de druiven voor het tweede seizoen op rij erg zuur voor Helios. De Deventenaren moesten vorig seizoen in de eindfase van de competitie de titel aan Overwetering laten gaan.

Komende zondag speelt Lemelerveld uit tegen AZC in Zutphen. Helios speelt thuis tegen het reeds gedegradeerde Koninklijke UD.

Foto’s: Martin Zwakenberg (vv Lemelerveld)

Bekijk ook de reportage van RTV Oost omtrent dit duel: klik hier