Lemelerveld-Heeten: Prooi voor de koploper?

Komende zondag staat in 3B de Sallandse derby Lemelerveld-Heeten op het programma. De ploegen hebben een nogal verschillend verloop van het seizoen. Kan Heeten ‘stunten’ bij de koploper?

Lemelerveld, vorig seizoen nog vierdeklasser, pakte twee weken geleden de koppositie weer terug door te winnen van Koninklijke UD (3-0). Daarna volgde nog een 0-0 gelijkspel tegen Albatross. Concurrenten Heerde en Helios laten ook steken vallen, maar liggen echter op de loer. De afstand van Lemelerveld tot Helios is slechts drie punten, die tot Heerde is in verliespunten zelfs nul. De ploeg van trainer Edwin Duim heeft drie punten meer dan Heerde, maar men speelde ook een wedstrijd meer. Lemelerveld doet het tot nu toe zeer knap als promovendus met 34 punten uit 15 duels.

Tegenstander Heeten voetbalde twee seizoenen geleden nog in de tweede klasse, maar kent nu wat verval. Enkele belangrijke basiskrachten stopten vorig seizoen en dit seizoen kan men niet altijd beschikken over een ‘kartrekker’ als aanvaller Bas Aarnink door blessure. Ook aanvoerder Laurens Tepperik was in de vorige speelronde geblesseerd toen Heeten van AZC met 0-3 verloor.

De smalle selectie zorgt er onder andere voor dat trainer Marco Onderberg zeer wisselende resultaten van zijn ploeg ziet. Zo speelt men zowel uit (1-1) als thuis (2-2) knap gelijk tegen Helios en wint men van Colmschate’33 (3-1). Maar wordt er zowel van De Gazelle als Eerbeekse Boys met 4-1 verloren. Heeten staat momenteel op de zevende plaats met 20 punten uit 15 duels.

Het onderlinge duel aan het begin van het seizoen in Heeten eindigde in een overtuigende 1-3 zege voor Lemelerveld. In de thuisduels tegen nummer acht AZC (1-1) en nummer twaalf Eerbeekse Boys (0-0) verspeelden de oranje-witten reeds dure punten. Kan Heeten ook met één of meerdere punten wegkomen uit Lemelerveld?

Scheidsrechter komende zondag is de heer Verweij.

Lemelerveld-Heeten, zondag 16 februari aanvang 14.00u

Foto: Johan Wolff