Lemelerveld en Vilsteren lopen geen polonaise met de KNVB

Lemelerveld en Vilsteren ervaren komend weekend een nadeel aan het spelen in district Noord. Waar in district Oost rekening wordt gehouden met het carnavalsweekend en er geen competitieprogramma is, daar moeten de voetballers in het carnavalsgekke Lemelerveld en Vilsteren wel aan de bak. Lemelerveld (2L) treedt tegen wil en dank wel aan, Vilsteren (5A) hoopt op de weergoden.

VV Lemelerveld heeft een helder standpunt en deelt zijn teleurstelling op de eigen website: ‘De spelers konden voorheen dus zonder problemen deelnemen aan de optochten in Raalte of Vilsteren, maar dat zit er dit jaar dus niet in. Verwoede pogingen om de wedstrijd te verplaatsen hadden geen effect. Tegenstander Heerde wil op sportieve gronden niet doordeweeks spelen, aangezien niet alle spelers dan beschikbaar zijn. Een andere zondag is, gezien het programma van Heerde, geen optie. Wat ook niet meewerkt is het feit dat de wedstrijd voor zondag 4 maart ingehaald moet worden, in verband met de tweede periode.’

De oranje-witten uit ‘Sukerbietendorp’ richten zich ook tot de KNVB: ‘Als laatste redmiddel werd een beroep gedaan op de KNVB. De voetbalbond wenst echter geen medewerking te verlenen aan het voorstel om de wedstrijd te verplaatsen naar een ander moment. In een reactie aan Lemelerveld liet de KNVB weten: “Wanneer Lemelerveld wel toestemming krijgt, komen Dedemsvaart en Vilsteren ook. En voor je het weet, ligt het hele programma overhoop”.

Vilsteren hoopt op strenge vorst
Lemelerveld voelt zich genoodzaakt toch te voetballen. De buren uit Vilsteren komen mogelijk niet in actie komende zondag tegen Scheerwolde: “Wij kunnen hooguit twee man bij elkaar krijgen”, zegt voorzitter Gerard Rietman. “Dus wij spelen niet!”.

Zo stellig als zijn voorzitter is, zo ziet Vilsteren-trainer Hendri Zwinselman het niet. Hij laat in een reactie aan SallandVoetbal weten: ‘We proberen in ieder geval zeven spelers op de been te krijgen, om de wedstrijd te kunnen laten doorgaan. Al zal het koude weer de komende dagen en richting het weekend hopelijk ook een positieve bijdrage hebben op een afgelasting.’

Foto: Martin Zwakenberg (VV Lemelerveld)