De lastige uitwedstrijd tegen SV Epe werd gisteren door koploper in 3B Lemelerveld nipt gewonnen (1-2). Dit soort zeges en dus drie punten kunnen voor de Lemelervelders aan het einde van het seizoen cruciaal worden in de titelstrijd. Zo verloor concurrent Helios enkele weken geleden in en tegen Epe met 3-0. Job Heerink was gisteren het goudhaantje van de ploeg van trainer Edwin Duim. De ingevallen A1-junior schoot vijf minuten voor tijd de winnende tegen de touwen.

De eerste helft zagen de toeschouwers op Sportpark De Wachtelenberg twee ploegen die in evenwicht waren. De thuisploeg had meer balbezit en kon mondjesmaat gevaarlijk worden voor het doel van Lemelerveld-doelman Ramaker. Lemelerveld had een paar speldenprikken uitgedeeld, totdat op slag voor rust Rob Grefelman de score opende. Hij knikte raak op aangeven van Jordy Lugtenberg (0-1).

In de tweede helft werd er een rommelig wedstrijdbeeld gecreƫerd door beide ploegen. Ramaker had het nog niet druk gehad voor zijn doelmond tot tien minuten voor tijd. Sven Eilander werd door Lemelervelder Berghuis onderuit gehaald in het strafschopgebied: penalty. Marc van Petersen benutte dit buitenkansje (1-1).

Lemelerveld rechtte op tijd de rug, want vijf minuten voor tijd wist jeugdspeler Job Heerink met een lage schuiver Epe-doelman Van Schoonhoven te passeren (1-2). Epe was woedend, omdat hij bij deze goal het vlagsignaal (voor buitenspel) van de grensrechter werd genegeerd door de scheidsrechter. Lemelerveld had er geen boodschap aan en nam de drie punten naar hartenlust mee naar het Sallandse dorp.

In de top van 3B schuift Colmschate’33 weer aan door een overwinning op nummer drie Heerde (3-0). Colmschate’33 staat nu op de vierde plaats met 32 punten uit 17 duels. Dit is zes punten minder dan koploper Lemelerveld. Nummer twee Helios won bij Markelo met 0-2 en staat op vier punten afstand van Lemelerveld, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Komende zondag is Lemelerveld vrij ivm carnaval. Die week daarop is men opnieuw vrij, omdat 3B uit 13 ploegen bestaat.

Zondag 16 maart hervat men de competitie uit tegen Markelo.

Foto: Website SV Epe