Lemelerveld-trainer Duim: ‘Het klopte vandaag’

Als Lemelerveld wint, dan wint men ook goed. Vandaag werd met liefst 4-0 gewonnen van Achilles’12 uit Hengelo. Door de stijgende lijn van de laatste weken kan de ploeg van trainer Edwin Duim wel eens heel prettig de winterstop in gaan.

Lange tijd stond Lemelerveld enigszins troosteloos op de onderste plaatsen in 2J. De afgelopen weken kwam daar echter verandering in. Het spel gaf langzaam vertrouwen en vorige week tegen SDC’12 werd verdiend weer een punt bijgeschreven (1-1). Vandaag werd in het thuisduel tegen Achilles’12 opnieuw een vervolg gegeven aan de groeiende vorm.

‘Het klopte vandaag. Er was sprake van een echte teamprestatie’, zag Duim. Na vier minuten had zijn ploeg via Sven Kruger al de score kunnen openen, toch was het teamgenoot Stijn Kogelman die het na acht minuten daadwerkelijk voor elkaar kreeg (1-0). ‘Zij gingen hierdoor mopperen, maar gingen daarna wel meer voetballen. Robin Morrenhof wist echter vrij door te lopen en na twintig minuten de 2-0 te maken. Met kunst- en vliegwerk en wisten we echter de rust met deze stand te halen.’

Na rust kon Achilles’12, dat met name achterin niet met zijn vaste samenstelling speelde, geen vuist maken. Duim: ‘Zij hebben één grote kans gehad. Het stond bij ons goed achterin.’ De oefenmeester van de Lemelervelders zag de middag nog leuker worden toen aanvoerder Danny Berghuis en Jeroen Exel voor de eindstand 4-0 zorgden. ‘De vreugde na afloop was groot. Werk en inzet werd beloond en dat geeft vertrouwen’, besluit Duim.

Door de winst heeft Lemelerveld negen punten uit elf duels en staat men niet meer op een directe degradatieplaats. Komende zondag speelt men uit tegen de nummer laatst KOSC, dat een puntje minder heeft.

Foto’s: Martin Zwakenberg