Lemele verder op koers richting periodetitel (3-1)

SC Lemele lijkt het seizoen nog een mooi slot te kunnen geven. Met nog twee wedstrijden te gaan staat de ploeg van trainer Klaas Mijnheer bovenaan in de derde periode. Mede door de winst van gisteren thuis tegen ASV’57 blijft het ’toetje’ in het vooruitzicht (3-1).

Na twee goede mogelijkheden voor Lemele-middenvelder Robin Schoenmaker kwam uiteindelijk de thuisploeg door Remon Kleinlugtenbeld op voorsprong na een klein halfuur spelen (1-0). Ongeveer tien minuten later kreeg Gerald Albersen de bal namens de bezoekers pardoes voor de voeten. Hij kon een afvallende bal simpel binnen tikken achter Lemele-doelman Weelink (1-1). Gelukkig voor de blauw-witten ging men nog met een voorsprong de rust in. Na een handsbal van één van de Aaldorper-verdedigers was het Henri ten Kleij (foto) die wel raad wist met deze kans vanaf elf meter (2-1).

In de tweede helft kwam Lemele nauwelijks in de problemen, maar verzuimde men ook lange tijd de beslissende 3-1 te maken. Het duurde tot vijf minuten voor tijd voor men zeker kon zijn van de overwinning. De 3-1 van de voet van Frank van Leusen houdt de hoop op een periodetitel springlevend.

In de stand in 4D staat Lemele op een vierde plaats met 31 punten uit 20 wedstrijden. In de periodestand staat men gelijk met Bruchterveld bovenaan, dat al een periodetitel op zak heeft. Overigens kan Lemele zich door een vierde plaats in de stand ook plaatsen voor de nacompetitie. De twee nog te spelen wedstrijden zijn: volgende week uit tegen Rijssen Vooruit en op zaterdag 3 mei thuis tegen nummer laatst MVV’69.