Lemele trakteert zichzelf op een lekkere overwinning (4-2)

Lemele wist vandaag een thuisoverwinning te boeken tegen DRC’12. Tegen de Almelose ploeg keek de ploeg van trainer Klaas Mijnheer de eerste helft tegen een achterstand aan, maar wist men dit in het tweede ‘bedrijf’ om te draaien tot een knappe 4-2 overwinning. Met name de eerste fase na rust maakten de Lemelers twee prima uitgespeelde goals, waarna DRC’12 deze klap niet meer te boven kwam.

Mijnheer is na afloop een tevreden trainer: ‘De eerste helft tonen we nog wat onervarenheid. Het was onrustig. Goals tegen uit standaardsituaties, zeker vlak voor rust, dat mag niet. Maar het gebeurt ons in dit geval. Na rust zien we dat we minder meegaan in het geven van lange ballen en we veel beter voetballen. Zij draaien op het laatst nog wel gevaarlijke ballen in onze doelgebied, maar echte uitgespeelde aanvallen heeft DRC’12 ook niet meer gehad.’

Lemele gaf vandaag DRC’12 in de beginfase het initiatief, zonder echt noemenswaardige kansen weg te geven. Tot na een halfuur spelen een kopbal van DRC’12-speler Van Berkum, uit een corner, richting de doellijn werd gekopt. Discussie over het wel of niet passeren van de doellijn was er voor de scheidsrechter niet: 0-1 voor DRC’12. Lemele wist vervolgens snel wat terug te doen, ook uit een corner. Ronald Lammerink gaf het beslissende tikje, waarna de ploegen weer snel gelijk stonden (1-1). Toch ging Lemele met een kater naar de kleedkamer, omdat in de slotsecondes van de eerste helft Antonio Futa ongehinderd de bal achter Lemele-doelman Boezelman kon koppen (1-2).

De tweede helft startte Lemele uitstekend met als hoogtepunt een prima afgeronde aanval door Robin Schoenmaker (2-2). Lemele zakte vervolgens niet veel terug, waardoor het de 3-2 ook kon maken. Spits Lammerink kon zijn tweede van de middag maken, nadat hij een steekpass onder de DRC’12-doelman kon schuiven. Vervolgens bleven beide ploegen qua spel in evenwicht. William te Winkel deed het duel in de slotsecondes definitief op slot, door een vrije trap vanaf de zijkant over de doelman te krullen (4-2).

‘Zes punten uit drie duels is boven verwachting. Vandaag hebben we met name de tweede helft laten zien dat we goed kunnen voetballen. Al met al ben ik dik tevreden’, besluit Mijnheer.┬áVolgende week speelt Lemele uit bij Daarlerveen.