Eenrichtingsverkeer Lemele tegen Rijssen Vooruit; slechts 1-0

In 4D wist Lemele ondanks een groot overwicht vandaag met het minimale verschil te winnen van Rijssen Vooruit. Voor rust was het rechter-aanvaller Bart Petter die de enige en winnende treffer namens de ploeg van Klaas Mijnheer wist te maken. Ondanks een matige vertoning werden weer belangrijke punten in de strijd om de titel gehaald.

Met respect voor zijn daden was het inval-doelman Hans Goossen die Rijssen Vooruit met kunst- en vliegwerk op de been hield. De doelman op leeftijd krabbelde keer op keer met de nodige moeite overeind. Het viel de Lemelers te verwijten dat men de doelman niet vaker de gang naar het net had laten maken.

Rijssen Vooruit ging vorige week met 11-1 onderuit tegen buurman SC Rijssen en was niet van plan nog zo’n afgang tegemoet te gaan. De ploeg van oud-FC Twente speler Manuel Sanches Torres kwam naar Lemele om te counteren en achterin een stuk minder kansen weg te geven. Onder leiding van verdediger Benjamin Labobar lukte dat vrij aardig. Lemele maakte vaak de keuze voor een moeilijke oplossing of een voorzet die nergens tot leidde.

Gelukkig voor de koploper wist Petter zeven minuten voor rust de lange hoek achter doelman Goossen te vinden. Hij schoot beheerst raak vanaf randje strafschopgebied (1-0). Na rust een zelfde beeld alleen bleven toen de doelpunten helemaal uit.

Door de winst staat Lemele samen met DKB aan kop in 4D met 40 punten. Lemele heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan DKB. Komende zaterdag speelt Lemele uit tegen ASV’57.