Lemele nieuwe koploper in 4D

Door een 2-3 overwinning in en tegen Daarle is Lemele de nieuwe koploper in 4D. Concurrent Avereest verloor van SC Rijssen met 3-1, waardoor de ploeg van trainer Klaas Mijnheer voor het eerst dit seizoen aan kop staat.

‘De eerste helft kregen we twee kansen en maakten we twee goals. Daarle kreeg eigenlijk geen kansen op dat moment. Toch was het een lastige wedstrijd. Daarle speelde volle bak en heeft een fysiek sterke ploeg’, zag Lemele-aanvaller Remon Kleinlugtenbeld. Zijn teamgenoten Robin Schoenmaker (0-1, foto) en Ronald Lammerink (0-2) zorgden bij rust voor de voorsprong.

‘Toch maakten we het onszelf lastig na de 1-2 net na rust. Tim Woudsma, terug van een jaar blessureleed, maakte voor ons de 1-3, waarna we weer snel de 2-3 tegen kregen met nog ongeveer tien minuten te spelen. Zij gooiden veel lange ballen naar voren, waardoor het nog even spannend werd. Gelukkig viel de bal niet goed voor hen, waardoor het 2-3 bleef.’

Lemele is door de winst van vandaag en de prima serie in zes wedstrijden met zestien punten koploper. ‘In de rust hoorden we al dat Avereest achter stond. Na afloop werd hun eindstand in de kleedkamer ook met gejuich ontvangen. We gaan nu de komende weken vol voor de periodetitel’, besloot een trotse Kleinlugtenbeld.

Komende zaterdag is Lemele vrij. Die week daarop speelt men thuis tegen SC Rijssen.