Lemele na zeven seizoenen weer terug in de derde klasse

Op het sfeervolle sportpark van vv Mariënberg werd vanavond het beslissingsduel in 4D gespeeld om het kampioenschap. DKB en Lemele bleken voor de derde maal dit seizoen erg aan elkaar gewaagd, beiden eindigden de competitie met 57 punten. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer bleek uiteindelijk de beste! Lemele won met 2-1.

Voor de derde maal dit seizoen speelden beide ploegen tegen elkaar. In De Krim werd het eerder dit seizoen 1-2 voor Lemele. In Lemele 11 april werd het 2-2. Een duel met een flink staart. Een hele dure staart achteraf voor DKB. Tijdens dat duel mistte Lemele weliswaar vlak voor tijd de kans op 3-1 door een penalty te missen én scoorde men een eigen doelpunt waardoor het nog 2-2 werd. De duurste fout werd echter door DKB gemaakt. De administratie bleek niet in orde (gele kaart niet genoteerd) waardoor men later van de KNVB twee punten in mindering kreeg. Twee punten die afgelopen zaterdag genoeg waren geweest voor het kampioenschap.

In Mariënberg startte Lemele furieus. Remon Kleinlugtenbeld opende snel de score na een vrije trap die van richting werd veranderd (0-1). Daarna was het Jeroen Talen die na een kwartier spelen 0-2 maakte na een corner die niet goed werd weggewerkt. Dit was ook de ruststand.

David van Zandwijk bracht in de tweede nog wel de spanning terug door een halfuur voor tijd 1-2 te maken. Het bleef lang spannend voor de 1000 aanwezige toeschouwers, maar verandering in de stand kwam er niet meer: Lemele werd kampioen van 4D!

Foto: Twitter @vvmarienberg