SC Lemele speelde vandaag in de dubbele confrontatie met Sportlust Glanerbrug de eerste wedstrijd. De winnaar over twee wedstrijden plaatst zich voor de derde klasse. Lemele verloor in het Twentse grensplaatsje met 2-1, maar middenvelder Remon Kleinlugtenbeld zag voldoende kansen voor de return: ‘Ik heb zelf in het begin drie dotten van kansen gehad. Deze moesten er in. Volle bak komende zaterdag, de kansen gaan weer komen.’

‘Sportlust Glanerbrug heeft een aardig elftal. Er lopen wat jongens die zijn overgekomen van het dit seizoen failliet gegane Glanerbrug. Toch zijn wij als team sterker en hadden we genoeg kansen.’ De ploeg van trainer Klaas Mijnheer wist van te voren dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn: Sportlust Glanerbrug (4E) en Lemele (4D) eindigden beiden als nummer vier in hun ‘eigen’ competitie.

‘We waren eigenlijk ook beter. Alleen we maakten de kansen niet af. Ik had zelf de beste kansen. Zij doen dat wel en staan vlak voor rust met 2-0 voor’, zag de 19-jarige middenvelder. Boy Strijker (1-0) en Tom Dubbeldam (2-0) zorgden voor de voorsprong van de Tukkers.

Kleinlugtenbeld: ‘Na een uurtje spelen maakte Ronald Lammerink namens ons de 2-1. We hebben daardoor volop kansen komende zaterdag. Volle bak ertegenaan, want het wordt een echte finale!’

Komende zaterdag moet Lemele in eigen huis de 2-1 achterstand goedmaken voor een plek in de derde klasse. Aanvang op Sportpark ’t Zandeinde is 14.30u.

Foto: sclemele.nl