Lemele knokt zich naast Zelos (1-1)

Op een zonovergoten oktober-middag speelde Lemele in 3D gelijk tegen Zelos. Ondanks een verrassende tweede plek voor de promovendus lijkt, snel zoveel mogelijk punten sprokkelen meer de doelstelling. Daarom was het niet gek dat de ploeg van trainer Klaas Mijnheer na de late 1-1 tevreden was. De gasten uit Zelhem hadden het duel kunnen beslissen. Een slotoffensief en het nodige fortuin brachten de Lemelers echter nog een punt.

De start van het duel was aftastend waarin in de eerste tien minuten weinig doelrijpe kansen vielen te noteren. Zehaije profiteerde na een kwartier spelen echter van een te korte terugspeelbal. De Zelos-spits wist Lemele-doelman Weelink simpel te omspelen (0-1). Vervolgens waren beide elftallen tot aan de thee in evenwicht: Zelos raakte de paal (Diepenbroek) na een prima counter. Lemele kopte daarvoor nog op de lat via Van Leusen.

Vervolgens hadden de gasten uit Gelderland het duel na de thee kunnen/moeten beslissen. Lemele-goalie Weelink bleek een sta-in-de-weg bij kansen van Zehaije en Martensen. Verdediger Petter (Lemele) kwam vlak voor tijd goed weg toen hij de meest behendige speler van de middag (Zelos-aanvoerder Scheffer) vloerde. Petter ontving slechts geel, terwijl Scheffer al was doorgebroken.

Lemele startte daarna een slotoffensief. Vrije trappen van Remon Kleinlugtenbeld moesten voor het nodige ‘kopgeweld’ zorgen. Echt gevaarlijk werd het nimmer op deze manier. Eenmaal viel de bal tussen de Zelhemse defensie en goalie Reindsen. Schoenmaker kwam echter niet aan afronden toe toen Reindsen zijn goal goed uitkwam.

In blessuretijd kreeg Kleinlugtenbeld de middag op te kleuren. Een vrije trap (rechtstreeks deze maal) veranderde van richting en bleek voldoende voor de 1-1.

Door het gelijke spel heeft Lemele 12 punten uit 6 duels. Volgende week gaat men op bezoek bij de zaterdagtak van Quick’20 uit Oldenzaal.