Het had zo mooi kunnen zijn. Lemele moest gisteren thuis tegen Sportlust Glanerbrug een 2-1 achterstand wegpoetsen en kon zich dan kronen tot kersverse derdeklasser komende seizoen. Het liep helaas voor de mannen van trainer Klaas Mijnheer anders dan gedacht. Een 3-4 verliespartij zorgde voor een deceptie en de promotie van de ploeg uit Glanerbrug.

Sportlust Glanerbrug, met enkele spelers dit seizoen overgekomen van failliete eersteklasser Glanerbrug, kwam snel in returnduel op voorsprong. Boy Strijker zorgde voor 0-1 na goed een paar minuten spelen. Lemele maakte daarna wel weer de gelijkmaker via de ervaren Henri ten Kley (1-1). Steenis, die later rood kreeg, zorgde na de gelijkmaker wel weer voor de voorsprong van de bezoekers (1-2).

Even leek Lemele de ploeg uit Glanerbrug de baas te kunnen. Bij een 1-2 stand kreeg Rick Steenis de rode kaart en maakte Remon Kleinlugtenbeld namens de Lemelers de 2-2. De meeste toeschouwers moeten toen gedacht hebben dat de thuisploeg er over heen zou ‘denderen’, niets was echter minder waar. Boy Strijker en Metin Aydin zorgden ondanks dat men met tien man in het veld stond voor de 2-3 en 2-4. Het sprookje voor Lemele was daarmee uit. Ook al zorgde Bart Petter nog voor de 3-4.

Lemele was dichtbij promotie en kan terugkijken op een prima seizoen onder leiding van trainer Klaas Mijnheer. Volgend seizoen speelt men echter opnieuw in de vierde klasse!