Lemele had DKB genadeklap kunnen geven

In 4D blijft de titelstrijd ook na de topper tussen Lemele en DKB van deze zaterdag ongemeen spannend. De nummers één en twee hebben evenveel punten, alleen Lemele speelde nog een wedstrijd minder, en kwam men tijdens een boeiende ontmoeting tot 2-2. Aanvoerder Henri ten Kley was van held uiteindelijk de schlemiel van de middag.

DKB kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Jordy van Zandwijk (0-1). Binnen het halfuur wist Frank van Leusen echter voor de gelijkmaker te zorgen (1-1). Na rust leek Henri ten Kley na zijn doelpunt (2-1) met de kans op 3-1, middels een penalty, de ‘matchwinner’ te worden. De 39-jarige speler faalde echter van elf meter, waardoor DKB in de wedstrijd en in de titelrace bleef. Lemele-verdediger Sander Kleinlugtenbeld kopte vervolgens ook nog eens in eigen doel (2-2) tien minuten voor tijd.

Door het gelijkspel hebben beide ploegen 47 punten. Nummer drie SVVN staat op ruime afstand met 40 punten. Aanstaande dinsdag speelt Lemele een inhaalduel uit tegen DRC’12 in Almelo. Komende zaterdag speelt men thuis tegen hekkensluiter MVV’69.

Foto’s: Ina Boezelman