Gelijkspel tegen Avereest, Lemele afhankelijk van DKB en KNVB

William te Winkel schoot met een vrije trap in de kruising zijn ploeg Lemele nog naar een 1-1 stand thuis tegen Avereest. De ploeg van trainer Klaas Mijnheer redde op deze wijze een puntje, maar zag titelconcurrent DKB wel winnen bij MVV’69 (1-3). Hierdoor staat DKB twee punten voor op Lemele, maar de ploeg uit De Krim zag een straf tegen zich geëist na onvolledige administratie na afloop van Lemele-DKB (2-2) op 11 april.

Over Lemele-Avereest was Lemele-speler Remon Kleinlugtenbeld helder: ‘Het leek wel alsof we alles te gehaast wilden doen, iedereen is gebrand om kampioen te worden. Na de 0-1 pakt onze doelman Ruan Weelink een strafschop in de 95e minuut. Daarvoor dacht ik dat het al gedaan was. Na deze gemiste strafschop kregen we nog een vrije trap, die wordt binnengeschoten door William.’

Wat is de status omtrent twee mogelijke punten aftrek voor DKB? Op dit moment heeft de KNVB een eis van twee punten in mindering tegen DKB gedaan. De ploeg van trainer Jorden Abel heeft na afloop van het duel Lemele-DKB op 11 april (2-2) in hun administratie één gele kaart niet vermeld. De dienstdoende scheidsrechter heeft hier later melding van gemaakt, waarna de KNVB deze eis van minpunten tegen zich hoorde. Aanstaande donderdag doet de KNVB uitspraak. Een uitspraak met grote gevolgen voor de laatste speeldag in 4D.

Lemele heeft 54 punten uit 25 duels. DKB heeft (onder voobehoud) 56 punten. Komende zaterdag speelt Lemele uit in en tegen Daarlerveen. DKB speelt thuis tegen SVVN.

Foto’s: Ina Boezelman