Leemans en Van Crooij van VVV naar PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft Clint Leemans en Vito van Crooij aangetrokken. Beide spelers komen over van VVV-Venlo. Leemans tekent voor drie en Van Crooij voor vier seizoenen in Zwolle. PEC Zwolle heeft daarvoor een transfersom overgemaakt naar de Limburgse club.

Leemans is een middenvelder. De 22-jarige speler komt uit de jeugd van PSV en promoveerde net als Van Crooij in 2017 met zijn ploeg naar de Eredivisie. In de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, waarin de Venlonaren promotie afdwongen, was Leemans met een strafschop en een vrije trap, zijn handelsmerk, goud waard. Ook in de Eredivisie wist Leemans meerdere keren met scherp te schieten. Afgelopen seizoen was Leemans tegen PEC Zwolle in De Koel nog trefzeker met een vrije trap, waarmee hij zijn ploeg een punt bezorgde (1-1).

Geboren Venlonaar Van Crooij is eveneens 22 jaar, heeft de complete jeugdopleiding bij VVV-Venlo doorlopen en kwam in totaal tot 146 officiƫle optredens waarin de rechtsbuiten 37 keer tot scoren kwam. Net als Leemans wist ook Van Crooij vorig seizoen tegen PEC Zwolle te scoren. In de thuiswedstrijd zette Van Crooij VVV-Venlo op voorsprong. Ook dat duel eindigde in een 1-1 gelijkspel.