Late gelijkmaker levert Heino een punt op in Wehl

Heino speelde in 1E vandaag met 1-1 gelijk uit tegen Concordia Wehl. Een vroege tegentreffer leek de Heinoërs bijna fataal te worden in hun ongeslagen status. Robin Gerritsen tekende echter in 89e minuut nog voor de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld en de kansen had een overwinning echter ook tot de mogelijkheden kunnen behoren.

Het duel in het Gelderse Wehl startte met enkele goede mogelijkheden voor de ploeg van trainer Marc Lobbert. Echter stond Concordia-doelman Spikker geen tegentreffer toe. De jonge goalie reageerde onder andere attent op een hakbal in de korte hoek van Heino-spits Gerritsen.

Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op voorsprong. Tom Berendsen schoot op het Heino-doel, waarna Brandon van Assen de bal van richting veranderde (1-0). Door deze treffer kwam Concordia meer in de wedstrijd.

Na rust kwam Heino weer beter in de wedstrijd. Beide ploegen kregen enkele goede kansen. Heino wist er daarvan één te benutten. Aanvaller Jesper Schokker ontsnapte aan de rechterzijde en bracht Robin Gerritsen in stelling, die prima de 1-1 binnenschoot.

Heino kwam overigens nog goed weg toen één van de verdedigers in het strafschopgebied de bal op de hand kreeg in blessuretijd. Scheidsrechter Van Schaik kende gelukkig voor de groen-witten geen strafschop toe.

Door de puntendeling heeft Heino negen punten uit vijf duels. Komende zondag wacht een thuiswedstrijd tegen TVC’28.

Beluister ook de nabeschouwing met Concordia Wehl-trainer Rudi Vonk gemaakt door Optimaal FM.

Foto: Vincent Hartman