Langverwachte uitzege brengt PEC Zwolle naar middenmoot

Het was alweer even geleden voor PEC Zwolle: een zege in een uitwedstrijd (19 februari, ADO 0-2). Vrijdagavond wonnen de Zwollenaren na een goede tweede helft in Rotterdam van Excelsior (0-2). Een uiteindelijk prettige avond voor de ploeg van trainer Ron Jans, want door een goede reeks resultaten in drie wedstrijden klimt men langzaam weg uit de gevarenzone in de Eredivisie.

De eerste helft was aan Zwolse kant van een bedenkelijk niveau. Doelman Van Der Hart werd regelmatig getest op zijn alertheid. Het was niet voor niets dat trainer Ron Jans in de rust flink uit zijn slof schoot. De tweede helft was, misschien mede daardoor, voor de bezoekers van een ander niveau.

Gelegenheids-spits Queensy Menig brak de score vlak na rust open, door de bal bekeken achter Excelsior-goalie Muyters te schuiven (0-1). De Ajax-huurling kreeg van Jans de voorkeur boven Achahbar, omdat hij voor meer diepte in het spel zou zorgen. Erg onder druk kwamen de blauw-witten niet na de openingstreffer. Excelsior, dat een prima competitiestart beleefde, kon een vierde nederlaag op rij niet voorkomen. Warmerdam maakte een paar minuten voor tijd de avond compleet door, net als vorige week tegen FC Twente (2-2), voor de tweede Zwolse treffer te zorgen (0-2).

Door de overwinning in Rotterdam is PEC Zwolle aan de beterende hand. Met zeven punten uit drie duels verlaat men de laatste plaats en stijgt met stip naar de dertiende plaats in de Eredivisie. Komende donderdag speelt PEC Zwolle in de 2e ronde van de beker thuis tegen VVV Venlo.

Zondag 30 oktober (12.30u) wacht de IJsselderby: PEC Zwolle-GA Eagles.

Excelsior-PEC Zwolle 0-2 (0-0)
48′ 0-1 Menig
88′ 0-2 Warmerdam

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, van Polen, Van de Pavert, Verdonk, Holla, Warmerdam, Ehizibue, Saymak (67′ Thomas), Mokhtar (90′ Karagounis), Menig (88′ Achahbar)

Foto: OrangePictures