Langverwachte periodetitel Nieuwleusen eindelijk een feit

Nieuwleusen won paas-zaterdag de tweede periodetitel in 3C. Een 1-0 thuisoverwinning tegen Storica volstond voor een ticket in de nacompetitie voor promotie.

In de 70e minuut viel de enige goal van het duel. Tom Odink wist te scoren op aangeven van Rick Jansen (1-0).¬†‘Onze goal was een goede uitval over de rechterkant. Op het eerste kwartier na, moet ik zeggen dat Storica minimaal gelijkwaardig aan ons was’, liet Nieuwleusen-trainer Alex Booij na afloop weten.

De oefenmeester zag in de eerste helft zijn doelman Timo Muller uitstekende reddingen maken waardoor het bij rust nog 0-0 bleef. Booij: ‘Na de 1-0 zette Storica alles op alles en sloop er bij ons toch wat spanning in. We hebben daarna niet echt grote kansen meer weggeven.’

Na wat duw- en trekwerk kreeg Erwin Goutbeek in de slotfase nog wel de rode kaart getoond. Hij zou met zijn knie langs het gezicht van een Storica-speler hebben gelopen. ‘Het zag er inderdaad wat ongelukkig uit, maar Erwin deed dit volgens mij niet bewust’, zag Booij.

Booij is trots op zijn ploeg en kan zich opmaken voor de nacompetitie. ‘Eigenlijk hadden we het in Bruchterveld moeten afmaken, toen waren we echt beter maar verloren we met 2-0. We hebben er even op moeten wachten, maar het is gelukt.’

Door de winst schuift Nieuwleusen zelfs op naar plek twee in 3C. Het gat met koploper ZAC is echter te groot om nog een serieuze ‘kampioenspoging’ te wagen. Met 40 punten uit 21 duels krijgt men komende zaterdag bezoek van Zwolsche Boys.

Foto’s: Bert de Roo