Laatste winst GA Eagles in Kerkrade was in ’82

Aanstaande zaterdag speelt Go Ahead Eagles een uitwedstrijd in het verre Kerkrade. We hoeven niet ver terug voor de laatste ontmoeting tussen beide clubs. In het kader van het bekertoernooi troffen ze elkaar nog in 2010. Roda JC won toen met 0-2 in Deventer.

Ook het laatste competitietreffen werd gewonnen door de Limburgers. Op 20 april 1996, nog op Kaalheide, werd het 5-0 voor de ploeg van toenmalig trainer Huub Stevens. Ook afgelopen weken deed Roda het goed, met twee overwinningen op PSV.

Foeke Booy zal proberen zijn manschappen zo samen te stellen dat Go Ahead Eagles niet weer met 5-0 aan de broek krijgt in Kerkrade. De statistieken sterken hem niet. De laatste keer dat Go Ahead Eagles bij Roda won was in 1982, 2-3 met doelpunten van Berends en Voskamp (twee keer). De jaren erna speelde Go Ahead er twee keer gelijk, de rest werd gewonnen door de thuisploeg.

Scheidsrechter bij het duel is Eric Braamhaar. De leidsman wordt geassisteerd door de grensrechters de heer Droste en de heer Van Deursen.

Roda JC – GA Eagles, 9 november 2013, aanvang 18.45 uur.