Laatste tien minuten spannend voor periodekampioen Lettele

Door een 3-1 thuisoverwinning op Wissel wist Lettele afgelopen zondag in 5H de eerste periodetitel te bemachtigen. Van tevoren leek een overwinning genoeg om deze eerste prijs bij te schrijven, aangezien medekoploper DAVO een minder goed doelsaldo had. Echter kende dat duel (Davo-Wesepe) een tussenstand van 6-0 waardoor het nog even spannend werd voor de Lettelenaren.

‘Vanaf de 80e minuut ben je dan ook bezig met de stand op het andere veld uiteraard. Gelukkig hoorden we dat Wesepe de 6-1 had gemaakt en konden we een gepast feestje vieren’, liet Lettele-trainer Paul Roskam na afloop weten.

Bij rust stond zijn ploeg nog tegen een 0-1 achterstaand aan te kijken. ‘Je hebt van die dagen dan loopt het even wat minder loopt. De jongens waren van goede wil, daar lag het niet aan. Een donderspeech in de rust had dan ook geen zin. We moesten proberen weer lekker te gaan voetballen. De tweede helft hebben we dat snel weer opgepakt.’

Voor Lettele scoorden Sven Spikker (1-1), Jesse Oosterwijk (2-1) en Bas Huijsmans (3-1). Komende zondag gaat de ploeg van Roskam op bezoek bij de nummer laatst Epse.

Foto: Pim Nauta