Maandag 21 mei legde Anton Jonkman samen met Bé Hamer de laatste hand aan de buitenmuur van de Nieuwbouw van het Scas Gebouw. Anton had deze eer, daar waar er natuurlijk ook meerdere personen aan het metselwerk hun bijdrage geleverd hebben. Toeval was natuurlijk ook dat Anton de Eerste steen had gelegd.

Het is goed om te zien dat de nieuwbouw zo voorspoedig verloopt met veel vrijwilligerswerk. Ook goed om te zien is dat ook de populariteit van Mr. Oblie met de week stijgt. Ondanks zijn eigen populariteit wordt Mr Oblie pas echt blij van ingevulde obligatieformulieren. Heb jij dit nog niet gedaan vul dan jouw eigen formulier in of download er één van de nieuwbouwpagina.

Een groot deel van de financiën zal via een obligatieregeling tot stand moeten komen. Tijdens de algemene ledenvergadering in 2011 is hier over gestemd en akkoord bevonden. Daarom hebben alle leden vorig weekend een brochure met inschrijfformulier ontvangen. De inschrijvingsformulieren kunnen ingeleverd worden in de daarvoor bestemde Obliebus in de Rohdakantine. Bij deze bus zijn ook bakjes met inschrijfformulieren geplaatst, zodat men ook hier een formulier kan bemachtigen en kan invullen.

Het is uiteraard mogelijk om je voor één of meerdere ‘Oblies’ in te schrijven. Door middel van loting worden deze ‘Oblies’ binnen 20 jaar weer terugbetaald. Deze regeling is nodig om de bouw financieel haalbaar te maken.

Het doel is om minimaal € 100.000,- aan obligaties in te laten schrijven. Ook particulieren en bedrijven kunnen aan deze actie meedoen. Kortom iedereen die de Rohda Raalte een warm hart toedraagt kan haar steentje bijdragen. Hierbij heeft het volledige bestuur alvast een stap in de goede richting gezet door allemaal meerdere formulieren in te leveren.

De communicatiecommissie zet nog meerdere Oblie-acties op om alles onder de aandacht te houden. Op de homepage van deze website staat inmiddels een Obliemeter om iedereen op te hoogte te houden over hoeveel er aan Oblies is ingeschreven.

Nu kan er begonnen worden met het afwerken van het gebouw. Aan de binnenzijde moet er natuurlijk nog veel gebeuren. De laatste hand wordt gelegd aan de binnenmuren bij de entree die aan hoofdveld-zijde komt. Daarna kunnen ondermeer loodgieters, electriciëns, tegelzetters en stukadoors bezig. Aan de buitenzijde kan dan begonnen worden met de bestrating. Dit alles gebeurd natuurlijk met veel steun van vrijwilligers. Vrijwilligers, ze zijn onmisbaar!

Geschreven, Foto’s en Video van René Kappert

[slideshow post_id=””]