Laatste speeldag onderin 2J is ‘D-day’

In 2J is de spanning onderin om te snijden. Vier ploegen strijden op de allerlaatste speeldag komende zondag nog om drie uitkomsten: directe degradatie, nacompetitie of directe handhaving. Twee van die vier ploegen zijn Lemelerveld en Overwetering.

Door een 0-1 nederlaag zondag tegen concurrent KOSC is ook Lemelerveld nog nergens van verzekerd. Tegen de ploeg uit Ootmarsum had men de genadeklap kunnen uitdelen door te winnen. De ploeg van trainer Edwin Duim had dan in ieder geval directe degradatie ontlopen. Het werd een teleurstellende middag. Na een 0-0 ruststand kwam de thuisploeg na een dik uur spelen op een 0-1 achterstand uit een corner (doelpunt Ruben Baanstra). Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. Overigens had KOSC voor rust nog uit een penalty kunnen scoren, maar deze werd vakkundig gestopt door Lemelerveld-doelman Ramaker.

In Olst verloor Overwetering met dezelfde cijfers (0-1). Tegen WSV kreeg men na vijf minuten de enige treffer van de wedstrijd tegen. Toby Kuhnen maakte de goal die uiteindelijk nul punten betekende voor Overwetering. De gasten uit Apeldoorn waren beter, maar met een beetje geluk had de ploeg van Henk van Norel een kostbaar punt kunnen afsnoepen.

Beluister ook de reactie van Overwetering-trainer Henk van Norel gemaakt door AirplaySport.

Komende zondag speelt Overwetering uit tegen SDC’12. Lemelerveld speelt in Hengelo tegen Achilles’12. KOSC speelt thuis tegen Suryoye.

Stand na speeldag 25 onderin 2J:

10. Overwetering 25-26 (-10)
—-
11. Lemelerveld 25-25 (-14)
12. KOSC 25-25 (-19)
—-
13. SDC’12 25-23 (-3)
14. Suryoye 25-14 (-42)

Plek 10 is ‘veilig’. Plek 11 en 12 spelen nacompetitie. Plaats 13 en 14 degraderen direct. Mocht men gelijk eindigen qua punten op een directe degradatieplaats dan volgt een beslissingswedstrijd. Mocht men gelijk eindigen qua punten op een nacompetitieplaats dan beslist het doelsaldo.

Foto’s: Martin Zwakenberg (Lemelerveld-KOSC) en Gerrit Krijt (Overwetering-WSV)