Laatste kans voor GA Eagles op kunstgras
Go Ahead Eagles en eredivisiekunstgras is geen gelukkig huwelijk. Op de rubberen velden van Cambuur, ADO en PEC behaalde het geen enkel punt en in de bekercompetitie werd op het kunstgrasveld van Excelsior ook verloren. Op het Ten Cate-veld van Heracles Almelo krijgen de Deventenaren de laatste kans van het seizoen om eredivisiepunten te behalen op kunstgras.

Daarvoor kan Go Ahead hoop putten uit het verleden. Van de vier laatste duels in Almelo (drie maal in eerste divisie en één maal in de KNVB beker) won Go Ahead er drie. Op eredivisieniveau, in een periode toen kunstgras nog niet bestond, werd het duel pas vier keer gespeeld. Beide clubs wonnen één keer. Heracles deed dit in 1985 (1-0), Go Ahead won in 1965 (6-0).

Trainer Booy zal zijn mannen ook voorhouden dat de Almeloërs het voor eigen publiek dit seizoen vaker laten afweten dan in voorgaande jaren. In tegenstelling tot GA Eagles behaalde Heracles dit seizoen de meeste punten in uitwedstrijden. Thuis wonnen de Almeloërs pas vier duels tegenover zes winstpartijen in uitduels.
 
Booy heeft Türüç terug maar moet nog doen zonder Schmidt. Bij Heracles is Cziommer geschorst en is Tannane (goed voor vier doelpunten) afwezig door een blessure.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Higler.

Heracles Almelo – Go Ahead Eagles, zaterdag 5 april 20.45 uur.