Laat PEC Zwolle zich achterhalen door Heracles Almelo?

Van echt degradatiegevaar is in Zwolle en Almelo op dit moment geen sprake. PEC Zwolle staat op dit moment op de achtste stek in de Eredivisie. Heracles staat op de elfde positie. Het gat tussen beide Overijsselse ploegen is precies drie punten en laat men daar nu toevallig komende zaterdag om spelen in het IJsseldelta-stadion.

Trainer Ron Jans (foto) was afgelopen zondag na het verloren uitduel tegen Cambuur (3-1) duidelijk ontevreden over zijn ploeg. Na een prima start na de winterstop werd de ploeg in Friesland hard afgestraft. Voor het duel aanstaande zaterdag is het afwachten of het slechte duel in Leeuwarden consequenties heeft voor sommige spelers. Zo werden Gravenbeek en Fernandez vervangen in de rust. Starten zij aanstaande zaterdag opnieuw in de basis?

Heracles Almelo verloor vorige week vrijdag met 2-1 in Eindhoven van PSV. Mede dankzij prima reddingen van doelman Zoet behield PSV de drie punten. De AlmeloĆ«rs hadden in meerdere fases van de wedstrijd recht op meer. Met vijf punten afstand tot de nummer zestien NEC Nijmegen is de ploeg van trainer Jan de Jonge op zoek naar ‘veiligheid’ nog voor de laatste fase van de Eredivisie zal starten.

In de historie van de Eredivisie speelden PEC Zwolle en Heracles nog maar driemaal tegen elkaar. De eerste editie was pas vorig seizoen. In Zwolle werd het vorig seizoen 0-3. In Almelo doen de Zwollenaren het aanmerkelijk beter. Vorig seizoen werd het er 1-1 en aan het begin van het seizoen won men zelfs met 1-3. Goals vielen er toen te noteren van Drost, Mokotjo en Fernandez.

PEC Zwolle dat niet al te ruim in de centrale verdedigers zit, weet dat aanwinst Trent Sainsbury nog maximaal vier weken afwezig zal zijn. De Australiƫr brak tegen FC Utrecht zijn knieschijf.

Scheidsrechter aanstaande zaterdag is Kevin Blom.

PEC Zwolle-Heracles, zaterdag 22 februari aanvang 19.45u

Foto: Johan Wolff